Boksen

BOKSEN • KICKBOKSEN • MMA
IK WIL MIJ INSCHRIJVEN

Wat houdt boksen in en waarom is het goed voor jou ?

Met boksen heb je te maken met verschillende soorten trainingsvormen. Het is onmogelijk om alle soorten trainingsvormen in één les te stoppen. Elke les en training varieert waardoor je altijd op dezelfde wekelijkse dag een andere training hebt. Door veel te variëren wordt elke spier in je lichaam getraind en boek je mentaal en fysiek vooruitgang.

De trainingsvormen zijn conditietrainingen, zaktraining (uithoudingsvermogen), krachttraining, snelheid- en behendigheidstrainingen. De verschillende trainingsvormen zijn onder te verdelen in: warming-up, krachttraining, zaktraining, techniektraining en sparren.

Boksen, ook voor de jeugd!

Jeugdboksen 

Bij Boksteam Vargas is er veel aandacht voor de jeugd. Alle kinderen zijn welkom! De groep bij Boksteam Vargas varieert van 6 tot 18 jaar. Plezier en samenwerking in combinatie met sport en spel is belangrijk in de lessen. We werken aan techniek, conditie en zelfvertrouwen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat sportende kinderen (8-12 jaar) een enorme voorsprong hebben in hun sportieve /sociaal leven ten opzichte van kinderen die dat niet doen.  Als het centrale zenuwstelsel van een kind juist in deze groeiperiode wordt geprikkeld, ontwikkelt het zich beter dan bij een kind dat niet sport. De motoriek, reactie, concentratie, coördinatie en uiteraard de conditie wordt verbeterd. En op al deze elementen trainen wij.

Zoekt u voor uw kind een sport waar hij/zij:

– Veel energie in kwijt kan?
– Kan ontspannen door inspanning?
– Met plezier naar toe gaat ?
– Zelfvertrouwen opbouwet?
– Spelenderwijze discipline leert?
Conditie opbouwt?
– Onzekerheid overwint?

Kom dan met uw kind naar de bokslessen van boksteam Vargas voor een gratis proefles. En u bent van harte welkom om samen met uw kind mee te trainen. Pak uw trainingspullen dus ook in!

Hoe ziet een bokstraining eruit?

Elke training is anders.
Je hebt vaste dagen zoals zaktraining, techniek en sparren, maar elke vaste dag heeft een andere training. 

  Warming-up

Voordat de gezamenlijke warming-up begint, gooit de bokser zelf zijn eigen spieren. De meest voorkomende en traditionele manier is touw springen. Je man ook kiezen om te schaduwboksen en/of te rekken en strekken. De trainer geeft aan wanneer de gezamenlijke warming-up start. En net zoals de lessen varieert de warming-up altijd en is afhankelijk van de les die volgt.

  Krachttraining

Een bokser kan niet zonder kracht. Natuurlijk trainen wij ook om onze kracht te ontwikkelen en/of te verbeteren. Je werkt vaak in tweetallen of in een kleine groep. De krachttraining kan vergeleden worden met een crossfittraining met toegepaste boks-elementen. Dit geeft natuurlijk ook weer aan hoe dynamisch het boksen is en elke spier van je lichaam traint.

  Zaktraining

Een van de leukste trainingen is een zaktraining. Lekker je verstand op nul en gaan! Naar de bel toeleven en ondertussen alles geven wat je in je hebt. En natuurlijk elke ronde net een beetje meer doen dan de vorige ronde. Net iets sneller, of krachtiger. De zaktraining doe je in een tweetal of alleen. We trainen vooral op uithoudingsvermogen en conditie, waarbij kracht en snelheid belangrijke elementen zijn.

  Techniektraining

Wij hechten veel waarde aan een goede techniek. Hier trainen wij dan ook vaak op. Hoe? Met een partner oefen je om en om stoten en bewegingen. Je handschoenen zijn een soort ‘pads’ (stootkussens) waar je partner op oefent. Ontwijken, pareren, bewegen, actie-reactie, combinaties maken. Een teschniektraining is bijna nooit hetzelfde, altijd uitdagend en je leert altijd weer iets nieuws.

Ondanks hier veel op techniek wordt getraind is het ook een conditionele uitdaging, want wanneer je stoot of vangt ben je altijd in beweging. Bij deze trainingen is het niet de bedoeling dat je zo hard mogelijk op elkaars handen slaat, nee techniek is hier de key!

  Sparren

Sparren is een nabootsing van een wedstrijd. In en met ons team sparren we om van elkaar te leren en elkaar beter te maken. Sparren is niet verplicht en mag alleen wanneer de trainer vindt dat jij daar klaar voor bent. Sparren kent drie verschillende vormen: touchsparren, lichaamssparren en sparren.

Bij touchsparren gaat het voornamelijk om de nabootsing van de bewegingen en het blijven bewegen. Proberen te raken, zonder geraakt te worden.
Bij het lichaamssparren focussen we alleen op het lichaam. Het hoofd mag bij deze vorm van sparren niet geraakt worden.
Bij het normaal sparren bootsen we een wedstrijd na. Leren van elkaar is de Key!

Wil je met ons mee trainen?

Boksen is goed en gezond voor je om verschillende redenen. Het draagt bij aan de verbetering  van je algemene conditie. Boksen is de beste allroud training die er is. Zowel armen als borst, buik en benen komen in de training aan de beurt.

- Boksen versterkt je gevoel van vertrouwen.
- Boksen leert hoe je jezelf kunt verdedigen.
- Boksen geeft ontspanning en toch ook inspanning op een gezond manier.

Tijdens de lessen wordt je op een ontspannen manier vertrouwd gemaakt met de technieken die worden gebruikt bij het boksen. Er wordt niet direct  tegen elkaar gebokst of hard geslagen (dat mag niet eens). Wel leer je de technieken, reageren en verdedigen.

BOKSTEAM VARGAS ZAANDAM

Rosmolenstraat 103.
1502 PE Zaandam

 

 

BOKSTEAM VARGAS ENKHUIZEN

Het witte hert 12
1601 MJ Enkhuizen

Vind ons ook op social media

Locatie enkhuizen


Het witte hert 12
1601 MJ Enkhuizen

Locatie Zaandam


Rosmolenstraat 103
1502 PE Zaandam

Wij boksen voor: